Open Streets Day

Csatlakozz az Open Streets Day-hez – 2020. szeptember 20.

previous arrow
next arrow
Slider

Gyere bringával, kapd fel a görkorid, ugorj a deszkádra, vagy csináljatok egy nagy túrát!

Az alábbiakban pedig találtok még néhány jó kis játékötletet:

Open Streets Day

Street Handball

 1. 1.

  A Street Handball (utcai kézilabdázás) egy teljesen új, szórakoztató és nevelő játék, ami bár hasonlít a hagyományos kézilabdához, de mégsem ugyanaz.

 2. 2.

  A Street Handballhoz nincs szükség teremre, felrajzolt pályára vagy speciális pályaborításra. A játékot teremben vagy akár a szabadban is lehet űzni – iskolaudvaron, kertben, utcán vagy parkolóban – mindenhol. Csak egy sporttáska kell hozzá labdával, kinyitható kapuval és vonalkészlettel, melyet a sablon alapján kell felrajzolni. A speciális puha labdát könnyű kezelni, így a játékot különböző korúak, képzettségi szintűek és neműek is játszhatják.

Open Streets Day

Kosárlabda B33

 1. 1.

  Több mint 250 millió játékos világszerte, a legtöbbet játszott szabadidős sport, ez a B33, azaz a FIBA 3×3 kosárlabda

 2. 2.

  A B33 vitathatatlanul a világ egyik legnépszerűbb, legnagyobb tömegeket megmozgató sportja

 3. 3.

  Gyorsabb támadások, pörgős ritmus

 4. 4.

  Magasabb adrenalin szint, vehemens játék

Open Streets Day

Ultimate Frisbee

 1. 1.

  Az Ultimate játékosok hangsúlyozzák az igazságot és a becsületességet a játékban. Ezeknek az elveknek fontosabbnak kell lenniük, mint a győzelemnek.

 2. 2.

  Ebben a játékban első sorban a szórakozásról, örömről és a becsületes sport párbajról van szó. Pont ezért egy jó szokás, hogy a játékosok a meccs után leülnek egy pár percre a fűre, ahol beszélnek a játékról és jó kapcsolatokat teremtenek.

 3. 3.

  Döntenek arról, hogy melyik csapat játszott becsületesebben és ki nyeri a Spirit of the game díjat.

Open Streets Day

Street Workout

 1. 1.

  Mi a Street Workout?

 2. Az Egyesült Államokból érkezett “utcai” saját testsúlyos edzésforma, amely az egész világon elismert versenysport. A gyakorlatoknak csak az emberi képzeletünk szabhat határt!

 3. 2.

  Miért a Street Workout?

 4. Egyidejűleg rengeteg téren fejlődhetünk. Állóképesség, gyorsaság, robbanékonyság, koordináció, és még sorolhatnánk! Testünk mindig kéznél van!

 5. 3.

  Kiknek ajánljuk?

 6. Mindenkinek! Hiszen a Street Workout egy bárhol elvégezhető edzést kínál, amely nemtől, kortól függetlenül végezhető!

Open Streets Day

Tchoukball

 1. 1.
 2. A tchoukball (ejtsd csukból) egy gyors és változatos csapatjáték, mind gyerekek, mind felnőttek számára könnyen elsajátítható és élvezetes.

 3. 2.

  Sok lehetőséget kínál függetlenül attól, hogy a játékot amatőr vagy verseny szinten játsszák.

 4. 3.

  A tchoukball a játékosok iránti tiszteletet tanítja és fokozza az egyén önbecsülését. Egy erőszakmentes játék, ahol a test-test elleni játék, a feltartóztatás és az akadályoztatás nem megengedett. A tchoukball minden agressziót és erőszakot nélkülöz!

 5. 4.

  Egyik játékos sem „lophat” labdát vagy nyúlhat bele egy átadásba; e helyett a játékosok összjátéka és a megfelelő csapatszellem az irányadó, mind támadásban, mind védekezésben.

NYEREMÉNYJÁTÉK

Az aktivitásokon résztvevő iskolák értékes sportszercsomagokat nyerhetnek!